1-باب توما:
این دروازه در سمت شمال شرقى شهر واقع شده واز بناهاى دوران رومیها است .
2- باب شرقى :
یکى دیگر از ابواب اصلى بازمانده از دوران رومیها است که در سمت شرق شهر قرار داشته و داراى سه دهانه بوده (9) که دهانه بزرگ در وسط و دو دهانه کوچک نیز در دو طرف آن واقع شده است .(باب شرقى ) در نزدیکى باب توما بوده و داراى یک ماذنه و دیواره اى بزرگ است که تا میدان مجاور نیز کشیده شده است .
3- باب الفرادیس :
در سمت شمال دمشق بوده و به باب العماره نیز معروف است .(باب الفرادیس ) در کنار حرم حضرت رقیه (شمال غربى ) و در مدخل سوق (العماره ) قرار دارد. دیوارهاى سنگى این دروازه به سختى قابل رویت است زیرا در داخل بازار و دکانها محو شده است .
4- باب الصغیر:
این دروازه بیشتر به علت مقبره (باب الصغیر) مشهور و چون از سایر ابواب دمشق کوچک تر بوده به (باب الصغیر) معروف گشته و همین نام نیز بر مقبره کنار آن که محل دفن بسیارى از صحابه و فرزندان ائمه و سادات و... مى باشد اطلاق شده است .(10)
5- باب السلام :
در شمال دمشق و حدود پانصد متر پائین تر از(باب توما) یعنى انتهاى دیواره شمال غربى آن که در جوار نهرى کوچک مى باشد قرار دارد.
6- باب الفرج :
کمى پائین تر از باب الفرادیس (در شمال شهر) و در داخل بازار(النماخلیه ) قرار دارد.
7- باب کیسان :
این دروازه در جنوب شرقى شهر و در غرب باب شرقى بوده که عمدتا مسدود مى شده است .
8-باب الجناز:
در غرب دمشق قرار داشت و به باب النصر و باب دارالسعاده نیز معروف بوده است .
9- باب الحدید:
این دروازه مخصوص قلعه دمشق بود که از آهن خالص ساخته شده و لذا نام (باب الحدید) بر خود گرفته است .
10- باب الجابیه :
این دروازه همانند باب شرقى سه دهانه داشت که دو تاى آن بسته مى شد. باب الجایبه که از سه طریق به باب شرقى متصل بود(11)، در غرب شهر قرار داشته و به شارع مستقیم (بازار مدحت پاشا) متصل است .